Έχουν παρέλθει 8 χρόνια από εκείνο τον μαύρο Ιούλη που η φονική έκρηξη στο Μαρί άφησε πίσω την καταστροφή, τις συνέπειες τις οποίας ακόμα καταγράφουμε ακόμη και σήμερα, καθώς από το συμβάν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.

Μνημόσυνα, εκδηλώσεις τιμής και ημέρα μνήμης δεν αποτελούν συγνώμη ή συγχωροχάρτι. Η ατιμωρησία που επικράτησε, ωσάν να μην υπάρχουν ευθύνες, δικαιώνουν τις φωνές μανάδων, συζύγων, παιδιών, συγγενών και φίλων.

Η εξεταστική επιτροπή Πολυβίου τότε, εντόπισε ακόμη και τα βαθύτερα αίτια της καταστροφής, αλλά εξετάστηκαν επισταμένα; Ποτέ! Το πελατειακό σύστημα της εξουσίας και της αναξιοκρατίας που στην χώρα μας κυβερνά, νίκησε ακόμα και μια τέτοιας έκτασης καταστροφική φονική έκρηξη!

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει και φέτος την αμέριστη συμπαράσταση του στους οικείους των ηρώων του Μαρί. Υπόσχεσή μας είναι πως δεν θα σταματήσουμε τις απαιτήσεις και τον αγώνα για τιμωρία των ενόχων αυτής της τραγωδίας.

Η αλήθεια είναι ότι ενοχλεί να βλέπουμε να στάζουν  κροκοδείλια δάκρυα στους τάφους των αδικοχαμένων νεκρών.

Εμμένουμε στην ανατροπή του σαθρού αυτού συστήματος της αναξιοκρατίας, τα πλοκάμια του οποίου οδήγησαν στην άδικη θυσία των ηρώων του Μαρί.