Προχθές, Τετάρτη 31 Μαΐου, εργολάβος εντοπίστηκε να κόβει παράνομα δέντρα στην Έγκωμη. Ομάδα κατοίκων που αντιλήφθηκε τη δράση του μετέβη άμεσα στο σημείο για να τον εμποδίσουν. Η αντίδρασή του, περιλάμβανε τη βίαιη απομάκρυνση των πολιτών και την βεβιασμένη κοπή των δέντρων.

Μετά από ενημέρωση του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, άμεσα κλήθηκε στο χώρο η Αστυνομία και το Τμήμα Δασών, ενώ ταυτόχρονα κατέφτασε και λειτουργός του Κινήματος για την επιτόπια διερεύνηση του θέματος. Παρά την επιμονή του εργολάβου, επιβεβαιώθηκε πως η κοπή των δέντρων ήταν παράνομη και τελικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο.

Τα εξώδικα θα αφορούν τόσο την παράνομη κοπή 3 κυπαρισσιών, όσο και την μεταφορά καυσόξυλων χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Ελπίζουμε πως μέσω των προσπαθειών μας θα μπορέσουμε να σώσουμε τουλάχιστον ένα μεγάλο πεύκο, που βρίσκεται στα σύνορα του ιδίου εργοταξίου και που επίσης θέλει να αποκόψει ο εργολάβος. Έχουμε ήδη ενημερώσει σχετικά και τον Δήμο Έγκωμης και ελπίζουμε ότι θα σταθεί στο πλευρό μας και των πολιτών. Ταυτόχρονα ελπίζουμε η άμεση κινητοποίηση των πολιτών αλλά και των αρμόδιων Αρχών, να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για ανάλογες ενέργειες.