Σήμερα αναχώρησε για τις Βρυξέλλες η Αντιπρόεδρος Β’ του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κα Έφη Ξάνθου, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου στη “Συνάντηση  Ηγετών των Ευρωπαίων Πράσινων”. 

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι αναλογιζόμενοι το γεγονός  ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο προκλήσεων για την ευρωπαϊκή οικολογική κοινότητα συντονίζουμε συστηματικά τη δράση μας για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η αυριανή συνάντηση θα επικεντρωθεί σε τρεις βασικούς άξονες:

  • Που βρίσκονται οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στο πολιτικό στερέωμα, βασιζόμενοι στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα σε Ευρωπαϊκές χώρες. 
  • Το μέλλον της Ευρώπης και ποιος ο ρόλος των Ευρωπαίων Πράσινων, καθώς και ποια η στάση τους στην Ευρώπη των πολλαπλών ταχυτήτων.
  • Οι Ευρωβουλευτικές Εκλογές του 2019 – Ανταλλαγή ιδεών για να είναι το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα ( EGP) πρωταγωνιστής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με ενεργό πράσινο λόγο εδώ και εικοσιένα χρόνια, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή  τη συνάντηση ηγετών.  Η κ. Έφη Ξάνθου θα καταθέσει τις απόψεις των Πρασίνων της Κύπρου για το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.