Η μάστιγα των κουνουπιών απειλεί σε τέτοιο βαθμό τις κοινότητες που γειτνιάζουν με τις ελώδη περιοχές Ακρωτηρίου, που είναι απόλυτα δικαιολογημένοι οι κάτοικοι των εν λόγω πέντε κοινοτήτων να αντιδρούν και να ζητούν την άμεση επίλυση του θέματος.

Ο Διοικητικός Λειτουργός του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, κ. Ανδρέας Ευλαβής, και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πράσινης Λεμεσού, κ. Ηλίας Ιωακείμ, συναντήθηκαν με τον κοινοτάρχη Ασώματου, κ. Αντώνη Καράχαννα και με τους επηρεαζόμενους κάτοικους με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Δήμος Λεμεσού φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στις εκκλήσεις των κατοίκων. Δυστυχώς, όμως, από την πλευρά των αρχών των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου υπάρχει άρνηση και κωλυσιεργία. Όπως μας ανάφεραν οι κάτοικοι, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα από όλους τους εμπλεκομένους. Ήδη με την άνοδο της θερμοκρασίας, η κατάσταση άρχισε να γίνεται ανυπόφορη. Θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τις αρχές των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου και τις Τοπικές Αρχές των κοινοτήτων να συντονιστούν για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Οι κάτοικοι της επηρεαζόμενης περιοχής δήλωσαν, ότι αν δεν εισακουστούν οι εκκλήσεις τους, είναι αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις.