Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών διαπιστώνει μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή από τη λειτουργία ελαιοτριβείου μέσα στην οικιστική περιοχή της κοινότητας Αναλυόντα.

Η κ. Μελίνα Μενελάου, Επαρχιακός Γραμματέας των Οικολόγων Λευκωσίας δήλωσε τα εξής: «Το ελαιοτριβείο, το οποίο πολλές φορές έχει καταγγελθεί από τους περιοίκους και τους Οικολόγους, φαίνεται πως ρυπαίνει με υγρά, στερεά και αέρια απόβλητα την περιοχή, προκαλώντας μεγάλη οχληρία και ανησυχία στους κατοίκους (το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει τη διαμαρτυρία μας είναι αδιάψευστη μαρτυρία της καταστροφής).

Το ελαιοτριβείο έπρεπε να μετακινηθεί σε κατάλληλη τοποθεσία και περιοχή εδώ και χρόνια. Η ίδια η Κυβέρνηση παραχώρησε συγκεκριμένο τεμάχιο σε βιοτεχνική περιοχή.

Εν τούτοις οι ιδιοκτήτες του ελαιοτριβείου προφασίζονται την οικονομική κρίση και αποφεύγουν την ανάληψη των υποχρεώσεων τους.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση και να τερματίσουν την  περιβαλλοντική ρύπανση και  οχληρία. Ζητούμε την άμεση απομάκρυνση του ελαιοτριβείου από την οικιστική περιοχή του Αναλυόντα».