Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για ύποπτες υποθέσεις πολιτογραφήσεων και διαχείριση κεφαλαίων από δικηγορικά γραφεία στην Κύπρο. 

H ευθύνη των πολιτικών κομμάτων είναι όντως τεράστια και οι απαντήσεις που δίνονται δεν ικανοποιούν. Η επιλεκτική ενασχόληση μόνο με εκείνες τις πληροφορίες που βολεύουν κάποια κόμματα ενοχλεί ακόμα περισσότερο. 

Για παράδειγμα δεν φαίνεται να τυγχάνει δέουσας προσοχής στην Κύπρο η αποκάλυψη από το OCCRP της υπόθεσης του Λυβίου Ali IbrahimDabaiba  και η σχέση του με μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Κύπρου με πολιτικές συγγένειες και φιλίες.

Μετά τις λίστες Λαγκάρντ και τα  Panama Papers που ήρθαν από το εξωτερικό, στο φως της δημοσιότητας έρχεται νέο ρεκόρ της Κύπρου με τα κρυμμένα εκατομμύρια της Λιβύης από δικηγορικά γραφεία τα οποία κατονομάζονται σε συγκεκριμένο δημοσίευμα. Αυτή είναι μια υπόθεση για την οποία σίγουρα πρέπει να γίνει ερευνά από την ΜΟΚΑΣ. 

Αντίθετα θεωρούμε το κάλεσμα από το ίδιο το δικηγορικό γραφείο Ν. Χρ. Αναστασιάδης προς την ΜΟΚΑΣ για ερεύνα ως ένα φτηνό επικοινωνιακό κόλπο.

Από την πρώτη στιγμή που το θέμα έγινε γνωστό, ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης, που είναι και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζαχαρίου για εγγραφή και συζήτηση του θέματος το συντομότερο. «Δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες αυτές οι καταγγελίες που αφορούν τελικά την Κύπρο και όχι μόνο τα δικηγορικά γραφεία που κατονομάζονται. Η Βουλή έχει ευθύνη να εξετάσει τις καταγγελίες και να ακούσει εξηγήσεις από τα αρμόδια όργανα π.χ. ΜΟΚΑΣ, Δικηγορικό Σύνδεσμο, Επιτροπή Χρηματαγοράς, Έφορο Εταιρειών, Κυβέρνηση, Γενικό Εισαγγελέα, Κεντρική Τράπεζα κ.ο.κ.» είπε ο κ. Περδίκης.

Με την ευκαιρία είναι καλό να πληροφορηθεί η Επιτροπή και για την εξέλιξη των ερευνών για τα Λίστα Λαγκάρντ, τα Panama Papers κλπ.

Συνεχίζοντας ως Κίνημα τις ενέργειες κατά τις διαφθοράς, ο κ. Περδίκης απευθύνεται σήμερα για το ίδιο θέμα με επιστολή στην  Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟ.Κ.Α.Σ) για έρευνα σε όλες τις υποθέσεις που έχουν αποκαλυφθεί από την οργάνωση OCCRP 

Παρατίθεται ο σύνδεσμος από το σχετικό δημοσίευμα :

https://tinyurl.com/dimosievma