Την ευκαιρία του μνημόσυνου του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ραϊφ Ντεκτάς, άδραξε ο Μουσταφά Ακιντζί για να εκφράσει εκ νέου τις θέσεις της Τουρκίας για την Κύπρο.

Κάνοντας λόγο ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι ίσος εταίρος σε αυτό το νησί και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα δικαιώματά τους, έδωσε συνέχεια στην Τουρκική εισήγηση για διαμοιρασμό των εσόδων που θα προκύψουν από το φυσικό πλούτο μέσω ΕΕ ή εταιρειών, ακόμα κι αν δεν επέλθει λύση στο Κυπριακό.

Κατηγόρησε τους Ελληνοκύπριους ότι διαχρονικά είχαν στόχο να γίνει η Κύπρος Ελληνοκυπριακό κράτος και να διατηρηθούν οι Τουρκοκύπριοι ως μια μειονότητα, για να καταλήξει ότι δεν πρόκειται να σκύψουν όπως δεν έκαναν και στο παρελθόν, σε όσους θέλουν να καταδικάσουν ως μειονότητα τους  Τ/κ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει θέληση από την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων για επανέναρξη του διαλόγου. Η επανάληψη των αξιώσεων της Άγκυρας και λοιπές προκλητικές δηλώσεις από μέρους του Μουσταφά Ακιντζί καταδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η στάση αυτή εκτός από το γεγονός ότι απορρίπτεται, πρέπει και να καταγγελθεί και όχι ως μεμονωμένη αλλά ως μέρος των συντονισμένων ενεργειών Άγκυρας και ηγεσίας των Τουρκοκυπρίων.

Είναι καιρός επιτέλους να αποκαλύψουμε ποιος είναι αυτός που ευθύνεται για το αδιέξοδο και να απαλλαγεί η Κυπριακή ηγεσία από αυτοκτονικά σύνδρομα.