Η κυβέρνηση Αναστασιάδη με την προσχηματική απόφαση για παραχώρηση ενός ποσού προς τα Ταμεία Πρόνοιας των τραπεζοϋπαλλήλων, το μόνο που επιδιώκει είναι την υφαρπαγή της ψήφου των θυμάτων του οικονομικού εγκλήματος του 2013. Τα 20 εκ. ευρώ που η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να παραχωρήσει, όχι μόνο αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό του ποσού που αυτοί οι άνθρωποι έχασαν, αλλά όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν συνοδεύονται από παράλογες απαιτήσεις από μεριάς των διοικήσεων των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, όπως η ΕΤΥΚ επισημαίνει, η απαίτηση των τραπεζών να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι την κατάργηση των κλιμάκων και των ετήσιων προσαυξήσεων, αποτελεί μία απαράδεκτη και προκλητική θέση. Είναι οι ίδιες τράπεζες που διασώθηκαν με τις θυσίες των Κυπρίων πολιτών, που τώρα έρχονται να κερδοσκοπήσουν πέραν της κοινωνίας και σε βάρος των εργαζομένων τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στηρίζουμε τον αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων, που είναι θύματα όχι μόνο του οικονομικού εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου, αλλά και της κυβέρνησης Αναστασιάδη με τις “δεσμεύσεις” που σωρηδόν δεν τήρησε.