Απαράδεκτη παραμένει η κατάσταση με την συσσώρευση των ιατρικών αποβλήτων στον χώρο αποκομιδής σκυβάλων του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ριγμένα μπροστά στο ψυχόμενο αποθηκευτικό χώρο (container) που παρέχει η εταιρεία για συλλογή τους. Προκαλεί θυμό και ερωτηματικά το γεγονός, κυρίως λόγω των ενδεχόμενων κινδύνων στην δημόσια υγεία αλλά επίσης γιατί δημιουργούνται ερωτήματα για τους λόγους που ένα δημόσιο νοσηλευτήριο ανέχεται αυτή την κατάσταση.  

Τους προβληματισμούς που προκλήθηκαν εντείνουν και οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία πολιτών που αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη 27/9/18 λήφθηκαν μετά που η ιδιωτική εταιρεία περισυλλογής των ιατρικών αποβλήτων πέρασε από το σημείο και παρέλαβε συγκεκριμένη ποσότητα (2 τόνοι).

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διερευνά το γεγονός και εξετάζει ειδικά εάν οι συμβάσεις που υπογράφτηκαν μεταξύ κράτους και ιδιωτικής εταιρείας είναι οι επαρκείς. Ένας καλοπροαίρετος  παρατηρητής  θα μπορούσε εύλογα να αναλογιστεί γιατί η συμφωνία με τον ιδιώτη αναφέρει ότι θα συλλέγονται περί των δύο τόνων αποβλήτων ημερησίως εφόσον το νοσοκομείο προφανώς παράγει καθημερινά πολύ περισσότερα ιατρικά απόβλητα.

Εάν η ανεπαρκής σύμβαση είναι προϊόν κάκιστου χειρισμού ή έλλειψης επαρκών κονδυλίων παραμένει να διευκρινιστεί όμως σίγουρα η όλη κατάσταση αποτελεί ένα ακόμη σκάνδαλο που αγγίζει θέματα δημόσιας υγείας και δημόσιων νοσηλευτηρίων.