Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την απόφαση της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου να ανάψει το πράσινο φως για την κατασκευή δύο 2όροφων κτηρίων πολύ κοντά στην παραλία του ΣΟΔΑΠ.

Την ίδια στιγμή που οι αντιδράσεις στη Λεμεσό για την πυργομανία δημιουργούν τεράστιες αντιπαραθέσεις, η Πάφος χάνει το πλεονέκτημα της γραφικότητας που έχει έναντι των άλλων πόλεων.

Ενώ πριν από μέχρι μερικούς μήνες ακουγόταν σαν ανέκδοτο ζήλιας και αντιπαλότητας, ξαφνικά σε χρόνο μηδέν, έχουμε – στα χαρτιά τουλάχιστον – του πρώτους πύργους.

Ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί άμεσα είναι αν έχει εκπονηθεί στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για ψηλά κτήρια.

Ευχόμαστε να μην αρχίσουν οι μαζικές αδειοδοτήσεις και να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα όπως γίνεται στη Λεμεσό.

Μην καταστρέφετε και την Πάφο στο βωμό του κέρδους. Ειδικά, η άλλοτε γραφική και μοναδική για την ομορφιά της πόλη μας, έχει λεηλατηθεί βάναυσα στο όνομα της ανάπτυξης. Αλήθεια, έχουν απάντηση αυτοί που με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίζουν για το μέλλον της πόλης; Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η ποιότητα ζωής, ο επηρεασμός των περιοίκων και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον έχουν ληφθεί καθόλου υπόψη;