Τα συμπεράσματα της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής  Ενέργειας που επισκέφτηκε τις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού στο Άκκιουγιου της Τουρκίας, σε καμία περίπτωση δε μπορούν να διασκεδάσουν το φόβο που δημιουργείται από την παρουσία ενός διαρκούς πυρηνικού κινδύνου ακριβώς απέναντι από την Κύπρο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχουμε επισημάνει πολλές φορές τον μεγάλο αυτό κίνδυνο που δημιουργείται, για την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων στην περιοχή μας. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πυρηνικού κινδύνου που φέρει το όνομα “Άκκιουγιου”.

Ιδίως δε αν αναλογιστούμε το νομικό και θεσμικό περιβάλλον της Τουρκίας, αλλά και τη σεισμικότητα της περιοχής, οι φόβοι μας δικαιολογημένα αυξάνονται. Γι αυτό άλλωστε και το σχετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντιτίθεται στην εν λόγω κατασκευή.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να βρισκόμαστε απέναντι από τη δημιουργία αυτού και κάθε άλλου πυρηνικού εργοστασίου.