Χειρότερο από το να κάνεις ένα λάθος, είναι να μην το αναγνωρίζεις. Σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Δ.Σ. της διοργάνωσης Πάφος – 2017 κ. Πατσαλίδης αντί να αναγνωρίσει το λάθος της διοργάνωσης να παρέμβει στο χώρο της Πέτρας του Ρωμιού, προσπάθησε να μας πείσει πως αυτό στοχεύει στην ανάδειξη του χώρου. 

Δε μπορεί παρά ο κ. Πατσαλίδης να μας θεωρεί εξαιρετικά αφελείς, όταν προσπαθεί να μας πείσει πως οι σκαλωσιές στην παραλία και στη θάλασσα αναδεικνύουν κατά οποιονδήποτε τρόπο το φυσικό περιβάλλον. Πολλώ δε μάλλον, που στην περιοχή κατοικεί το προστατευόμενο από την Ε.Ε. είδος “Φαλκόνι της Ελεονώρας” που όλοι οι ειδικοί επισημαίνουν πως θα απομακρυνθεί λόγω της οχλαγωγίας. 

Σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Πατσαλίδης σήμερα με δήλωσή του στο ραδιόφωνο “Πολίτης”, είπες πως δε γνώριζε ότι χρειάζεται περαιτέρω αδειοδότηση από τις υπόλοιπες υπηρεσίες, πλην το Τμήματος Δασών. 

Βάσει αυτών, ο κ. Πατσαλίδης, είτε είναι εξαιρετικά αφελής -άρα και εξαιρετικά ακατάλληλος για τη θέση του- είτε απλά μας εμπαίζει. Εμείς, δεδομένου ότι ο κ. Πατσαλίδης διετέλεσε δυο φορές Υπουργός και ειδικά την πρώτη, Υπουργός Εσωτερικών, θεωρούμε ότι μάλλον το δεύτερο συμβαίνει.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ειλικρινά ελπίζουμε ο κ. Πατσαλίδης τουλάχιστον να μάθει μετά από αυτό πως τα φυσικά τοπία όπως και διεθνώς, έτσι και στην Κύπρο είναι μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εκτός από ωραίο φόντο για τη φιέστα του. 

Καταφανείς είναι και οι ευθύνες των δημόσιων υπηρεσιών, που επέτρεψαν και επιτρέπουν την εν λόγω εγκατάσταση. Επιτέλους πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι πως η τήρηση των νόμων, εθνικών και ευρωπαϊκών δεν υπόκειται στη βούλησή τους. 

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου