Δήλωση του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μετά το πέρας της Επιτροπής Οικονομικών

Η κυβέρνηση έχει μπει σε ένα σπινάρισμα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αποδεχτεί τα νομοσχέδια τα οποία αποτελούν μαστίγιο για το σύνολο των δανειοληπτών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από τη βουλή μετά το πέρας της της Επιτροπής Οικονομικών.

«Είμαστε υποχρεωμένοι υπό τις συνθήκες να παρακολουθήσουμε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης, δηλαδή να περιμένουμε να δούμε τι θα περιλαμβάνει αυτό το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, ποια είναι η αντίδραση των τραπεζών στο ζήτημα που εγείραμε για τους εγκλωβισμένους αγοραστές, να δούμε τι σχεδιάζει η κυβέρνηση στο θέμα του Φορέα για την διαχείριση των στοχευμένων Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ). Για εμάς είναι ουσιαστικό ζήτημα για την περαιτέρω τοποθέτησή μας αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τη λογική του μαστίγιου και του καρότου. Διότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε τι βοηθά ή εξυπηρετεί τη διαχείριση των ΜΕΔ η τοιχοκόλληση της ειδοποίησης για εκποίηση, σε τι βοηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ή σε τι βοηθά να μπορεί ο δανειστής να μπαίνει ελεύθερα στο σπίτι του δανειολήπτη για να ελέγξει την επίπλωση του σπιτιού, τη στιγμή που δεν επηρεάζει η οικοσκευή την αξία του οικοπέδου ή της κατοικίας». Πρόκειται για πράγματα τα οποία είναι παράλογα και τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ούτε με τη λογική της κυβέρνησης, συμπλήρωσε ο κ. Περδίκης.

«Περιμένουμε λοιπόν την αυριανή μέρα. Να δούμε τι μπορεί να διαμορφωθεί προς τη θετική κατεύθυνση. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε απαράδεκτες πρόνοιες που περιέχουν αυτή τη στιγμή τα κυβερνητικά νομοσχέδια».

«Δεν μπορούμε εμείς τουλάχιστον, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών», συνέχισε ο κ. Περδίκης, «να ξεχάσουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης για τα θύματα της οικονομικής/τραπεζικής απάτης. Εδώ πάνε έρχονται τα δις αλλά τα 25 εκατ. που έχει υποσχεθεί για το Ταμείο Αλληλεγγύης η κυβέρνηση, τα έχει ξεχάσει. Έχει επίσης ξεχάσει το νομοσχέδιο που έχει η ίδια ετοιμάσει για το ταμείο αλληλεγγύης και έχει ξεχάσει να το καταθέσει. Είναι ώρα να το συζητήσουμε και αυτό το θέμα και να δοθεί μια ικανοποιητική λύση», κατέληξε.