Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης το 2012  ξεκίνησε τη λειτουργία «κοινωνικού παντοπωλείου» με τη σταθερή στήριξη εκατοντάδων απόρων οικογενειών με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο του οικολογικού κοινωνικού παντοπωλείου έχουν μοιραστεί εκτός από χιλιάδες τρόφιμα και ρούχα, διάφορα άλλα είδη πρώτης ανάγκης όπως βρεφικά γάλατα, παιδικές πάνες, παιδικές τροφές, παιδικά κρεβατάκια, ψυγεία, σόμπες πετρελαίου, ποδήλατα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κοκ.

Δυστυχώς φέτος, λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και το παγκόσμιο με την πανδημία του κορωνοϊού, των διαταγμάτων που απαγορεύουν τη διακίνηση και τη λειτουργία κάποιων επιχειρήσεων κοκ και λαμβάνοντας υπόψη και τους κινδύνους επιμόλυνσης, κατέστη αδύνατον να απευθυνθούμε σε μέλη και φίλους μας για προσφορά υλικών τροφίμων και ειδών υγιεινής προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες διακοσίων περίπου οικογενειών όπως κάνουμε κάθε Πάσχα.

Αποφασίσαμε το προϋπολογιζόμενο κονδύλι για την αγορά τροφίμων για τους άπορους που φροντίζει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ενόψει εορτών του Πάσχα, να κατατεθεί  ως οικονομική στήριξη στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου, το οποίο διεξάγει τις αναλύσεις για τον εντοπισμό των κρουσμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ασχέτως με την εισφορά στο Ινστιτούτο Γενετικής, δεν μπορούσαμε να μείνουμε άπραγοι και να μην στηρίξουμε ­- όσο ήταν δυνατόν – το κοινωνικό μας παντοπωλείο τέτοιες Άγιες μέρες. Εξασφαλίσαμε με τη μεσολάβηση του γραμματέα του Συνδέσμου Υπεραγορών κ. Αντρέας Χατζηαδάμου αλλά και με την οικονομική στήριξη μελών μας, κουπόνια για αγορά τροφίμων από αριθμό υπεραγορών, τα οποία μοιράσαμε σε μεγάλο αριθμό απόρων του «κοινωνικού παντοπωλείου» μας, εφαρμόζοντας πλήρως τους κανόνες προστασίας που προνοούν τα διατάγματα του υπουργείου υγείας.  

Η εν λόγω δράση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θέλει να μεταδώσει στους πολίτες το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.  Συγχρόνως ευχή του Κινήματος είναι η κοινωνική και οικονομική ευημερία των πολιτών. 

Παράλληλα, ευχόμαστε η Κύπρος μας να βγει νικήτρια το συντομότερο δυνατόν μέσα απ’ αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε: μείνετε σπίτι, μείνετε ασφαλείς.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.