Ψηλά στην ατζέντα του Κινήματος βρίσκονται τα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς που μαστίζουν το νησί μας. Πρόκειται για πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης αλλά και ριζικών αλλαγών για αποτροπή αυτών των φαινομένων να παρουσιαστούν και στο μέλλον.

Θεωρούμε αρκετά σημαντική εξέλιξη το γεγονός ότι ξεκίνησε τις εργασίες της η Ερευνητική Επιτροπή για το σκάνδαλο Cypra. Ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής βρέθηκε από τους πρώτους, ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης ο οποίος στην πολύωρη κατάθεσή του μίλησε για τις ατασθαλίες που εντοπίζαμε και υποδεικνύαμε εδώ και καιρό (2008). Αποδείξαμε με στοιχεία ότι πολύ λίγα έγιναν για άρση των παρανομιών. Η κατάθεση του κ. Περδίκη συνεχίζεται την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως θα στηρίξουμε το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα τελούμε εν αναμονή και των απαντήσεων στα έξι ερωτήματα που θέσαμε προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη – δια μέσω του βουλευτή του Κινήματος κ. Περδίκη – για τα περιβόητα ταξίδια του στις Σεϋχέλλες. Και πάλι το Κίνημα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού έχει καταθέσει πρώτο ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ταξίδι στις Σεϋχέλλες.

Η μόνη απάντηση στη διαφθορά είναι η διαφάνεια. Όλα στη φόρα, τέρμα στην κατηφόρα.