Για ακόμη μια φορά περιβαλλοντικά σκάνδαλα εκτυλίσσονται στον Δήμο Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που δημοσιεύτηκε μόλις χθες, εντοπίζονται πολύ σοβαρές αδυναμίες στην αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου με την καταγραφή σωρείας αυθαιρεσιών και παράνομων παρεμβάσεων, μεταξύ άλλων και σε ζώνες προστασίας παραλιών ακόμα και μέσα στη θάλασσα. Παράλληλα στην έκθεση αναφέρονται και σε περιπτώσεις με παράνομες ανακαινίσεις και επεκτάσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και απευθείας ανάθεση εργασιών σε εργολάβους, παραλείποντας πλήρως τη διαδικασία διαγωνισμού.

Σε δηλώσεις της η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος κ. Έφη Ξάνθου αναφέρει πως “Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε άκρως απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Παραλιμνίου, όπως καταγράφονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή. Οι δε παράνομες παρεμβάσεις εις βάρος του περιβάλλοντος είναι γνωστές και επιβεβαιώνουν την πληθώρα καταγγελιών που έχουμε κάνει διαχρονικά για κάποιες από τις πολύ σοβαρές υποθέσεις. Το σκάνδαλο παίρνει σοβαρές διαστάσεις και με την μη φορολόγηση 880 τεμαχίων ακίνητης ιδιοκτησίας, αφού ουσιαστικά ο Δήμος Παραλιμνίου έχει στερηθεί πολύ μεγάλα εισοδήματα. Δεν μπορούμε παρά να θέσουμε το ερώτημα ποια ανταλλάγματα μπορεί να δόθηκαν για να κάνει ο Δήμος τα στραβά μάτια σε τόσες πολλές περιστάσεις…

Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να εξετάσει άμεσα τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή, όπως και το Τμήμα Φορολογίας να εξετάσει όλους τους εμπλεκόμενους για πιθανή αισχροκέρδεια. Παράλληλα η Νομική Υπηρεσία οφείλει να μας ενημερώσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δικαστική υπόθεση εναντίον του νυν δημάρχου Παραλιμνίου για την επέμβαση μέσα στην θάλασσα, που είχε καταχωρηθεί προ κάποιων ετών, επί Κώστα Κληρίδη.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις και να προχωρήσουν άμεσα στην τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για τις αυθαιρεσίες και παρανομίες που σκοπό έχουν την κερδοφορία εις βάρος του πολίτη, του δημοσίου, αλλά και του περιβάλλοντος.