Πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες ότι με εντολή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη θα αρχίσει η πληρωμή του επιδόματος για τα οροθετικά άτομα. Μάλιστα για τούτο ζήτησε από τον Υπουργό της Οικονομίας κ. Χάρη Γεωργιάδη να ετοιμάσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Το Κίνημα χαιρετίζει κατά αρχήν την απόφαση αλλά δεν μπορούμε να μην υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση κατατέθηκε αρχικά το 2011 στη Βουλή από τον Βουλευτή κ. Γιώργο Περδίκη. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών  συνεχίζει από τότε να θέτει σταθερά επί τάπητος το πρωτεύον ζήτημα της θεσμοθέτησης αξιοπρεπούς επιδόματος για τα οροθετικά άτομα, κατά το πρότυπο άλλων χωρών όπως για παράδειγμα της Ελλάδας η οποία παρά την χειρότερη κατάσταση των οικονομικών της έχει καθιέρωση επίδομα οροθετικών. 

Το επίδομα αυτό είναι της τάξης των 700 ευρώ το μήνα και όχι βεβαίως των 300 ευρώ όπως μαθαίνουμε ότι είναι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο. 

Ο αγώνας που έδωσε η εφημερίδα «Πολίτης» και η δημοσιογράφος Κάτια Σάββα δεν θεωρούμε ότι έχει λήξει. Εν αντιθέσει, ο μεγάλος αγώνας που αφορά σε ζητήματα πέραν του πενιχρού επιδόματος που αποφασίστηκε, τώρα αρχίζει. Είναι καιρός τα οροθετικά άτομα να βγουν από τη σκιά της προκατάληψης και του κοινωνικού ρατσισμού.