Για ακόμη μια φορά η Κύπρος διασύρεται διεθνώς για το θέμα των «χρυσών» διαβατηρίων αυτή τη φορά στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην κρατική τηλεόραση της χώρας όπου προβάλλεται το σκάνδαλο του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος, ενώ γίνονται αναφορές και στο δικηγορικό γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη.

Το γεγονός ότι οι διαδικασίες των ποινικών διώξεων για το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων που αμαύρωσε το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας κυλούν με ρυθμούς χελώνας αποδεικνύει την ολιγωρία της εκτελεστικής εξουσίας και των αρχών που συνεχίζουν ανενόχλητοι να συγκαλύπτουν ονόματα και καταστάσεις.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – που τόλμησε να μιλήσει για αυτό το σκάνδαλο από το 2010- καταγγέλλει την κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου για ολιγωρία.

Δεν φαίνεται να ενοχλούνται από τον συνεχή διασυρμό της χώρας και του λαού μας από το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Κανένας δεν έχει ακόμα υπολογίσει το κόστος για την κυπριακή οικονομία από την βαρεία σκιά ανυποληψίας και αναξιοπιστίας που καλύπτει όλους μας. Ανυπολόγιστη είναι η πολιτική ζημιά για τη χώρα αφού ο ηγέτης της παρουσιάζεται συχνά ως κοινός απατεώνας.

Δεν γίνεται σχεδόν καμία προσπάθεια πχ να ανακληθούν οι παράνομες υπηκοότητες, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι του σκανδάλου, να καταργηθεί ο νόμος που παρέχει την εξουσία στο υπουργικό συμβούλιο να παραχωρεί ευρωπαϊκή υπηκοότητα σε επενδυτές κλπ.

Κάθονται όλοι άπραγοι και περιμένουν ποιο θα είναι το επόμενο διεθνές μέσω επικοινωνίας που θα προβάλει το θέμα, θα δυσφημίσει την Κύπρο και θα παρουσιάσει τον ηγέτη της χώρας ως ένα κοινό απατεώνα.