Στην Τουρκία δυστυχώς εν καιρώ κορωνοϊού και από τις υπερπλήρεις φυλακές οι οποίες αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τη μετάδοση του κορωνοϊού, η Τούρκικη Κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν είναι πρόθυμη να αφήσει ελεύθερους τους εγκληματίες και όχι τους πολιτικούς κρατούμενους, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Έχει ξεσηκωθεί παγκόσμια κατακραυγή κατά της Τουρκικής κυβέρνησης που αποφάσισε την αποφυλάκιση μόνο καταδικασμένων για ποινικά αδικήματα. Αυτή η κατάσταση δεν δίνει ελπίδα για τους πολιτικούς της αντιπάλους, τους κούρδους αγωνιστές και τους δημοσιογράφους και λογοτέχνες που είναι κλεισμένοι στα τούρκικα μπουντρούμια. 

Ας μην ξεχνούμε ότι υπάρχουν 86 δημοσιογράφοι στις φυλακές της Τουρκίας όπως επίσης και ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμμιρτάς (για να μην αναφέρουμε τον καταδικασμένο σε θάνατο Αμπντουλάχ Οτσαλά)

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της Τουρκικής Κυβέρνησης με την αποφυλάκιση των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ ταυτόχρονα καταπατά τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων.