Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μεταξύ του Προέδρου του Κινήματος κ. Γιώργου Περδίκη και του Επίτροπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη, στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος, ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας Βουνού και για να διακηρύξουμε την υποστήριξη μας στην ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης είπε πως «Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Βουνού και είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον κ. Κώστα Χαμπιαούρη – τον νέο Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών – και τους συνεργάτες του».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος τόνισε πως «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζουμε το έργο του Επιτρόπου. Θεωρούμε ότι μπορούμε να αφήσουμε πίσω τις διαφορές που προέκυψαν για άλλα θέματα σε σχέση με αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της επόμενης δεκαετίας, η αναβίωση και η αναζωογόνηση του ορεινού όγκου του Τροόδους».

Στη συνέχεια ο κύριος Περδίκης ευχήθηκε στον νέο Επίτροπο και στους συνεργάτες του καλή επιτυχία στο έργο τους και ανέφερε πως «θα στηρίξουμε αυτό το έργο με τρόπο αποτελεσματικό και παραγωγικό. Κριτική θα γίνεται όπου χρειάζεται. Ιδέες και προτάσεις να είναι περισσότερες και δράση στην πράξη».

«Έχουμε δώσει σήμερα αρκετές ιδέες και προτάσεις που καταγράφηκαν. Τα υπόλοιπα θα πούμε πάνω στα βουνά, εκεί που είναι και η αρχή της ζωής για την Κύπρο μας» κατέληξε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών κ. Κώστας Χαμπιαούρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους φίλους στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για την πρόσκληση. «Σήμερα με την ευκαιρία της Μέρας Βουνού να είμαστε εδώ και να ανταλλάξουμε απόψεις στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής της Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων. Κοινό μας όραμα είναι η διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς και η ανάπτυξη των ορεινών μας κοινοτήτων. Ευχαριστώ και πάλι και οι εισηγήσεις σας να ξέρετε πως είναι πάντοτε καλοδεχούμενες και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία», δήλωσε ο κύριος Χαμπιαούρης.