Διαχρονικά αγωνιζόμαστε εναντίον της αυθαίρετης τοποθέτησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας ιδιαίτερα εντός οικιστικών περιοχών. Στεκόμαστε σταθερά εδώ και δεκαετίες στο πλάι των κατοίκων των επηρεαζόμενων περιοχών.

Υπενθυμίζουμε πως παρά τις έντονες κινητοποιήσεις για τις παράνομες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσες πολυκατοικιών, χωρίς προηγουμένως να εξασφαλιστούν σχετικές άδειες από τις τοπικές αρχές όπως προνοεί η νομοθεσία, με λύπη μας διαπιστώνουμε πως οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας (ΚΚΤ) συνεχίζονται σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού μας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, έτσι για αυτό το σκοπό το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία, στελέχη, μέλη και φίλους του Κινήματος θα συμμετέχουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Τσέρι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο Τσερίου. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης. 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τη Βουλή να προωθήσει προς ψήφιση τις προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν από το Κίνημα για την μείωση του ύψους των ορίων εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας και για την καθιέρωση αυστηρών κριτηρίων για τη χωροθέτηση τους.