Έχοντας υπόψη τα πρόσφατα και συνεχή τροχαία ατυχήματα που γίνονται στους κυπριακούς δρόμους, με αποτέλεσμα να θρηνούμε συνεχώς θύματα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και προβληματισμό.

Η Κύπρος, σημείωσε ο κ. Περδίκης στην επιστολή του, αποτυγχάνει να ακολουθήσει τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά κάθε χρόνο.

Ο Πρόδρος των Οικολόγων σημειώνοντας ότι ως Κίνημα έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις να καταθέσουμε μέσα στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη τη σύγκληση σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων προκειμένου να καταρτιστεί ένα γενικό εθνικό σχέδιο για αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων.

Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα αυτό. Είναι η ώρα όπου όλα τα κόμματα πρέπει να εκμεταλλευτούν θετικά το χρόνο μέχρι την πρόσκληση προκειμένου να φέρουν τις εισηγήσεις τους στην σύσκεψη και να καταθέσουν τη μακροχρόνια δέσμευση τους στην υποστήριξη νομοθετημάτων και έργων ή σχεδίων που στόχο θα έχουν την αντιμετώπιση της αύξησης των τροχαίων ατυχημάτων.