Ανοίγει ο «χορός» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και επίσημα στο νησί μας. Η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι γεγονός, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταχώρησης ακινήτων από τις Τράπεζες και τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων. Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν πριν τα Χριστούγεννα του τρέχοντος έτους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, παρατηρούμε με απογοήτευση πως η λογική των Κυβερνώντων κινείται στον δρόμο των ηλεκτρικών εκποιήσεων «εξπρές», την ώρα που ανάμεσα στους οφειλέτες βρίσκονται και θύματα της τραπεζικής κρίσης.

Γι’ ακόμη μια φορά επαναλαμβάνουμε πως η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητεί μόνο τον εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση των εκποιήσεων. Οφείλει πρώτιστα και άμεσα να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις, τους αυτοεργοδοτούμενους, τα φτωχά νοικοκυριά και να διασφαλίσει ότι με τις εκποιήσεις “εξπρές” δεν θα πληρώσουν αθώοι τα λάθη άλλων.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοιου είδους πρακτικές. Δεν μπορούν να ξεπουληθούν οι περιουσίες των Κυπρίων – τα θύματα, της οικονομικής κρίσης – και να γίνουν έρμαιο των λανθασμένων αποφάσεων στις οποίες προσανατολίζονται οι Κυβερνώντες.