Μήνυμα Συντονίστριας «Ώρα της Γης» Κύπρου, κ. Αλεξίας Σακαδάκη

Σήμερα 28 Μαρτίου 2020, στις 20:30 οι πολίτες σε όλο τον κόσμο καλούνται να σβήσουν τα φώτα για 60 λεπτά.

Τώρα περισσότερο από άλλοτε, πρέπει να συνεργαστούμε για να διαφυλάξουμε το μέλλον μας και το μέλλον του πλανήτη μας. Η Ώρα της Γης 2020 είναι κάτι περισσότερο από ένα συμβολικό γεγονός, είναι ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό κίνημα για να σταματήσει η καταστροφή της Φύσης από την οποία εξαρτάται η υγεία, η ευτυχία και η μελλοντική ευημερία μας.

Η Φύση είναι το σύστημα υποστήριξης της ζωής του πλανήτη και μας δίνει όλα όσα χρειαζόμαστε (τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, το φαγητό που τρώμε). Η Φύση στηρίζει τη ζωή μας, την υγεία και την ευημερία μας, αλλά βρίσκεται σε κρίση! Τώρα δεν είναι η στιγμή να σταματήσουμε τη συλλογική δουλειά μας, αλλά η στιγμή να ανταποκριθούμε πιο δημιουργικά, να εργαστούμε πιο εντατικά , να ακούμε και να αντιδρούμε  πιο αποτελεσματικά στα μηνύματα της παγκόσμιας κοινότητας που ζητά: σταματήστε την κλιματική αλλαγή.

Δεδομένων των πρωτοφανών συνθηκών που βιώνουμε λόγω της εξάπλωσης του ιού COVID-19, η συντονιστική ομάδα  “Ώρα της Γης – Κύπρου” αποφάσισε φέτος να γιορτάσει την Ώρα της Γης ψηφιακά με μια πρωτότυπη διαδικτυακή συναυλία με το μουσικό συγκρότημα Minus One, που θα προβάλλεται μέσω της ιστοσελίδας www.earthhourcy.org  Καλούμε όλους και όλες, να σβήσουν τα φώτα για 60 λεπτά στις 20:30 ώστε μαζί να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και ενότητας για ένα καλύτερο πλανήτη. Τέτοιες στιγμές είναι ακόμα πιο σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι ο ένας με τον άλλο αλλά και συνδεδεμένοι με τη γη.

* Επισυνάπτεται το μήνυμα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή, για την «Ώρα της Γης» 2020 ενώ μαγνητοσκοπημένη δήλωση υπάρχει στο https://youtu.be/R9v8QeUaHRg  

* Δήλωση Συντονίστριας “Ώρα της Γης” Κύπρου, κ. Αλεξίας Σακαδάκη στο https://youtu.be/BbRZEg5aNzM

* Δήλωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Τάσου Χριστοφίδη στο https://youtu.be/aoFrJjqhUi0  

Μαζί με όλους τους πολίτες που από το σπίτι θα σβήσουν τα φώτα απόψε για 60 λεπτά, στηρίζουν με σβήσιμο φώτων των κτιριακών τους εγκαταστάσεων ή με ανακοινώσεις και προβολές και οι εξής:

Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δήμος Λευκωσίας

Δήμος Στροβόλου

Δήμος Αγίου Αθανασίου

Δήμος Λεμεσού

Δήμος Έγκωμης

Κοινότητα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου

CIIM

245ον Σύστημα Προσκόπων Ύψωνα

288ον Σύστημα Προσκόπων Παλιομετόχου

FoodSaver

Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου

Mix Fm

#ΜένουμεΣτοΣπίτι  #ΜαζίΣώζουμεΤονΠλανήτη #connect2earth #earthhourcy