Με πρωτοβουλία του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργου Περδίκη, πραγματοποιείται συλλογή υπογραφών συμπαράστασης στον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα Τσερκέζ Κορκμάζ, η οποία συνεχίζεται.

Ο αγωνιστής κινδυνεύει να εκδοθεί στη Γερμανία βάσει εντάλματος που εξέδωσε τοπικό δικαστήριο του Αμβούργου, όχι γιατί διέπραξε ποινικά κολάσιμες πράξεις ή είναι ο ίδιος μέλος οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική», αλλά για πολιτική δράση και δραστηριότητα.

Το έντυπο που συνεχίζει να υπογράφεται από βουλευτές, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, πανεπιστημιακούς, απλούς πολίτες κτλ, εκφράζει συμπαράσταση στον αγωνιστή «του οποίου η Γερμανική κυβέρνηση ζητά την έκδοση χωρίς επαρκή στοιχεία και σοβαρή αιτολόγηση. Η πολιτική δράση του Κουρδικού λαού για αυτοδιάθεση και δικαιοσύνη δεν μπορεί να ποινικοποιείται».

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κοινοποιεί επίσης ηλεκτρονική συλλογή υπογραφή (petition), η οποία βρίσκεται στον σύνδεσμο: https://secure.avaaz.org/en/community_petitions/_Enypografi_symparastasi_ston_Tserkez_Korkmaz_1/?cHwJonb&utm_source=sharetools&utm_medium=copy&utm_campaign=petition-755092-Enypografi_symparastasi_ston_Tserkez_Korkmaz&utm_term=HwJonb%2Ben