Με ανησυχία έχουμε διαπιστώσει ότι δυστυχώς οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συνεχίζουν την απαράδεκτη τακτική της παράνομης εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Τις τελευταίες μέρες λαμβάνουμε ως Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας πολλές καταγγελίες για περιστατικά όπου χωρίς προειδοποίηση και χωρίς τις απαιτουμενες από το νόμο άδειες εταιρείες τηλεπικοινωνιών εγκαθιστούν με ταχύτητα σωρεία νέων κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως γα παράδειγμα και στην Έγκωμη.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να προωθήσει ένα ασφαλές νομοθετικό πλαίσιο για την επέκταση της κινητής τηλεφωνίας και των νέων τεχνολογιών που να βασίζεται στην ενημέρωση των πολιτών και στην νομιμότητα, προωθεί πρακτικές επιβολής μέσα από σκοτεινές διαδικασίες. 

Καλούμε τις δημοτικές αρχές και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να τηρούν τουλάχιστον το ανεπαρκές και τρύπιο νομικό πλαίσιο και να μην το παραβιάζουν κατά κόρον στο όνομα της τεχνολογικής εξέλιξης. 

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα -παρα το γεγονός ότι δεν τίμησε τη δέσμευση της για δημόσια διαβούλευση και διάλογο για την προώθηση της τεχνολογίας 5G –   να σεβαστεί τις ανησυχίες μεγάλου μέρους της κοινωνίας και να σταματήσει να προσπαθεί να καταργήσει και τις ελάχιστες ασφαλιστικές δικλείδες.