Η Βιομηχανική περιοχή στον Ύψωνα μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο όπως φαίνεται μέσα από φωτογραφίες πρόσφατων δημοσιευμάτων.

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός πως ακόμη μια περιοχή στην Κύπρο «πνίγεται» μέσα στα σκουπίδια προκαλώντας δυσοσμία και βρωμιά. Ακόμη πιο στενάχωρο όμως είναι πως όπως φαίνεται οι αρμόδιοι πολλές φορές αγνοούν τέτοιου είδους περιστατικά και δεν δίνουν καμία σημασία σε κάτι τόσο σημαντικό που αφορά το περιβάλλον, και την υγεία μας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να προσπαθούμε για την προώθηση της ανακύκλωσης, της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες. 

Σημειώνεται ότι η κατάσταση με τη διαχείριση των στερεών απόβλητων στην επαρχία Λεμεσού πάσχει. Όλες οι δομές υπολειτουργούν με αποτέλεσμα οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να αναζητούν άλλες ρυπογόνες λύσεις. Ο βουλευτής του Κινήματος κ. Γ. Περδίκης επισκέφθηκε την περιοχή της Λεμεσού και ειδικότερα το πράσινο σημείο και το νέο χώρο διαχείρισης των οικιακών απόβλητων στη Φασούλα καθώς και τη βιομηχανική περιοχή Ύψωνα. 

Με σειρά παρεμβάσεων και δράσεων διεκδικούμε με κάθε τρόπο την άμεση και ορθή λειτουργία των δομών για τη διαχείριση των απόβλητων. 

Καλούμε άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους Δήμους και Κοινότητες που αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση, να δράσουν άμεσα. Η κατάσταση όπως περιγράφεται εκτός από τραγική είναι και επικίνδυνη.

Πηγή Φωτογραφίας: Κανάλι 6