Χθες, 5 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική παρουσίαση και συζήτηση, «ΟΙΚΟ – ΖΩΗ», που διοργάνωσε η Νεολαία Οικολόγων στην Πάφο.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο κ. Νικόλας Νεοφύτου.

Αρχικά ο κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, νυν Βουλευτής Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος και λέκτορας στο ΤΕΠΑΚ, μίλησε για το περιβάλλον και τις σύγχρονες πόλεις. Δηλαδή, για το τι προσφέρει ένα πάρκο, γιατί το ποδήλατο πρέπει να καθιερωθεί ως μέσο μεταφοράς και τι είναι τα οργανικά απόβλητα και η κομποστοποίηση.

Στη συνέχεια  ο  κ. Νικόλας Νεοφύτου, υπεύθυνος τμήματος συντήρησης και λειτουργίας ανεμογεννητριών Vestas στην Κύπρο, μίλησε για τα αιολικά πάρκα, τι εξυπηρετούν, πόσα τέτοια έργα έχουμε στο νησί μας και αναφέρθηκε επίσης στα κριτήρια και τις υποδομές που χρειάζεται μια χώρα για την ανάπτυξή τέτοιων έργων.

Ευχαριστούμε τους δύο ομιλητές που αφιέρωσαν χρόνο, ενημερώνοντας το ευαισθητοποιημένο κοινό της Πάφου και αποδεικνύοντας στην πράξη τη σημασία που έχει να διαχέεται στην κοινωνία η επιστημονική γνώση για τα ζητήματα περιβάλλοντος, ώστε αυτή να μετουσιώνεται σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.