Δήλωση της Αναπληρώτριας Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία και υποψήφιας Ευρωβουλευτή κ. Έφης Ξάνθου

Τίθεται εκ νέου αλλά πιο επιτακτικά η καταγγελία που αφορά το πεδίο βολής Ξυντούς της Εθνικής Φρουράς, κοντά στις κοινότητες Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτους και Ορούντας, μετά τα χθεσινά γεγονότα παρεμπόδισης στρατιωτικών βολών από τους κατοίκους.

Ενώ οι διαμαρτυρίες για τις καύσεις αρμάτων, ελαστικών διόπτρων και άλλων υλικών που ενδεχόμενα να περιέχουν ραδιενεργά ή άλλα επικίνδυνα στοιχεία όπως το απεμπλουτισμένο ουράνιο και οξειδωμένων βλημάτων επί του εδάφους, είναι νωπές, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να ενδυναμώσει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Φαίνεται πως τα 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα του πεδίου βολής δεν είναι πλέον υπό επίταξη από την Εθνική Φρουρά, καθιστώντας όχι μόνο τις ασκήσεις της παράνομες αλλά και την παρεμπόδιση των κατοίκων από την απρόσκοπτη χρήση της περιουσίας τους. Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος τους Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη στην κοινότητα και διαβεβαίωσε την κοινοτική αρχή πως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσει την επί δεκαετιών στήριξη των δικαίων αιτημάτων των κατοίκων.

Σε δηλώσεις της ανέφερε: «Έληξε η επίταξη των 18 τετραγωνικών χιλιομέτρων αλλά συνεχίζουν οι βολές και η απαγόρευση εισόδου στην περιοχή. Οι κάτοικοι αισθάνονται ότι είναι σε εμπόλεμη ζώνη. Οι σφαίρες από τα πυροβόλα όπλα 50 χιλιοστών έχουν κτυπήσει σπίτια και αλλά υποστατικά, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων. Τα παιδιά του χωριού έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον κοινοτάρχη κάνοντας σπαρακτική έκκληση για παύση των βολών γιατί τους έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτα ψυχολογικά τραύματα. Πρέπει να πεθάνει κάποιος δηλαδή για να υπάρξει επίλυση αυτού του προβλήματος;».

viber image 2019 03 07 19.12.40viber image 2019 03 07 19.12.40

viber image 2019 03 07 19.12.40

viber image 2019 03 07 19.12.40