Καταγγελία εναντίον μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος ανεγείρει οικοδομή με τον τοίχο περίφραξης της να εφάπτεται σχεδόν στον δρόμο, δέχθηκε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Χθες στο σημείο πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη ο κοινοτάρχης Αυγόρου, ο οποίος ζήτησε όπως σταματήσουν οι εργασίες, υποδεικνύοντας στον ίδιο τον επιχειρηματία ότι υπάρχουν παρανομίες. Έπειτα η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Έπαρχο Αμμοχώστου, ενώ τηρείτο ενήμερη και η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Αμμοχώστου.

Η Επαρχιακή Επιτροπή εν τω μεταξύ επικοινώνησε άμεσα και με την επόπτρια της επαρχιακής διοίκησης Αμμοχώστου κ. Άντρη Τσαπαρίλα, η οποία ανέφερε ότι πήγε στο σημείο και είπε στον επιχειρηματία να σταματήσει τις εργασίες, γιατί ο τοίχος περίφραξης του είναι παράνομος.

Αν και αρχικά ο μεγαλοεπιχειρηματίας συμφώνησε, την επόμενη κιόλας μέρα συνέχισε εκ νέου στις εργασίες, συνεχίζοντας την ανέγερση του τοίχου.

Η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου, διαπιστώνοντας εκ νέου τη συνέχιση των εργασιών απέστειλε επιστολή στη Γενική Εισαγγελία για έκδοση διατάγματος προς τερματισμό των εργασιών.

Η κ. Αλεξία Σακαδάκη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υποψήφια ευρωβουλευτής δήλωσε τα εξής: «Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι αυτές οι παράνομες πράξεις πρέπει να παρεμποδίζονται εξαρχής, ανεξάρτητα από το ποιος τις διαπράττει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρακάμφθηκαν πλήρως οι υποδείξεις της Κοινοτικής Αρχής και της Επαρχιακής Διοίκησης και συνεχίστηκε όπως φαίνεται η αυθαιρεσία. Πλέον η υπόθεση οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης με την συμβολή και της Νομικής Υπηρεσίας».