Νέα πανηγύρια και ενθουσιώδεις ανακοινώσεις από τον Υπουργό Οικονομικών για τη νέα αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας, αυτή τη φορά από τον οίκο DBRS.

Δικαιολογημένα η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη επικοινωνιακή σημασία σε αυτή την είδηση. Η πραγματικότητα στην κυπριακή οικονομία είναι τέτοια, που δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς.

Μόλις προχθές ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ομολογούσε ότι πολλά δώσαμε στις τράπεζες, καιρός να ασχοληθούμε και με τον μη προνομιούχο πολίτη.

Είναι αλήθεια ότι για να πετύχουν να κερδίσουν τα εύσημα των ξένων οίκων οι κυβερνώντες, έχουν χαρίσει «γη και ύδωρ» στις τράπεζες και στους Ευρωπαίους επόπτες. Ότι ζήτησαν το πήραν και με το παραπάνω. Η επιβράβευση του «καλού μαθητή» Χάρη Γεωργιάδη και της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη από τους ξένους οίκους, δεν λέει τίποτα για τους μη προνομιούχους πολίτες.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα ξεκινήσει μια διακομματική προσπάθεια για μια πραγματική κοινωνική συμμαχία, εν όψη της εφαρμογής του σχεδίου ΕΣΤΙΑ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές του πρόνοιες όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τις τοποθετήσεις όλων σχεδόν των ανεξάρτητων αξιωματούχων. Για το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Περδίκης θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων και θα τους εξηγήσει τα επικίνδυνα, άδικα και καταχρηστικά σημεία του σχεδίου ΕΣΤΙΑ, ώστε να τύχει των αναγκαίων αλλαγών που να το καθιστούν δίκαιο, βιώσιμο και αποτελεσματικό.