Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμμετέχει στις εργασίες του 29ου Συνέδριου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, με αποστολή η οποία αποτελείται από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Παυλίδη και την κ. Αλεξία Σακαδάκη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής. Στο συνέδριο συμμετέχει επίσης εκ μέρους της Νεολαίας Οικολόγων, ο κ. Μάριος Χριστοφόρου.

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα ετοιμάζεται δυναμικά για τις προσεχείς Ευρωπαϊκές εκλογές. Ως εκ τούτου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα ψηφιστεί το κοινό μανιφέστο των Ευρωπαϊκών Πράσινων κομμάτων καθώς και οι δυο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας.

Επίσης, κατά το συνέδριο αναμένεται να ψηφιστούν σημαντικά ψηφίσματα που αφορούν το περιβάλλον, τη διάσωση δασών, την κατάσταση στην Ουκρανία, την απαγόρευση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη, τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας στη Βουλγαρία χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, τις απλήρωτες περιόδους πρακτικής άσκησης σε εργασία κ.α.

Το συνέδριο έκανε αρχή με αναφορά στην μεγάλη απώλεια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην Κύπρο, τον αδόκητο θάνατο του Σάββα Φιλίππου, ενώ εκφράστηκαν και συλλυπητήρια προς την οικογένεια του.

MARIOS CHRISTOFOROU ALEXIA SAKADAKI NICOS PAVLIDES