Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο της Υγείας, και την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων αποτελούν ένα δείγμα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων.

Οι αναφορές όχι μόνο για το νοσοκομείο Πάφου, αλλά και για άλλες περιπτώσεις κλινικών, όπου ασθενείς κυριολεκτικά αναμένουν για ώρες, μέρες ή και μήνες για  να τύχουν περίθαλψης, πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση δεν αρκεί να κρύβεται πίσω από τη ψήφιση του νομοσχέδιο για το ΓΕΣΥ, ισχυριζόμενη πως η αυτονόμηση των δημόσιων νοσοκομείων θα λύσει αυτόματα όλα τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Η κυβέρνηση με την εγκατάλειψη των δημόσιων νοσηλευτηρίων παραβιάζει η ίδια τη συμφωνία για την Υγεία, του Ιουλίου του 2016, σύμφωνα με την οποία έως και τη λειτουργία του ΓΕΣΥ, αναγνωρίζεται ως κυβερνητική υποχρέωση η επίλυση των προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Οι πολίτες δικαίως απαιτούν από τους υποψήφιους Προέδρους, τα κόμματα και την κυβέρνηση να ασχοληθούν σοβαρά με τα θέματα της υγείας και την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως δεν νοείται να λειτουργεί κράτος εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, έχοντας το ίδιο απαξιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο πολλές φορές ασθενείς που δικαιούνται περίθαλψης.