Συγκεκριμένα, καταγγελία πολίτη στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ανέφερε πως υπήρχε προγραμματισμό για εκκοπή δυο μεγάλων πεύκων, ηλικίας πέραν των 40 χρόνων κατόπιν παράπονου δεύτερου πολίτη, με την πρόφαση πως ήταν δυνητικά επικίνδυνα και πως δεν υπήρχε ικανοποιητική προσβασιμότητα στο πεζοδρόμιο λόγω των κορμών τους.

Σε επιτόπια επίσκεψη μέλους του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διαπιστώθηκε πως τα πεύκα όχι μόνο δεν έχουν τέτοια κλίση ούτως ώστε να αξιολογηθούν ως δυνητικά επικίνδυνα και υπήρχε ικανοποιητική προσβασιμότητα στο πεζοδρόμιο, αλλά και τα δυο πεύκα  “χαίρουν άκρας υγείας”. 

Στη συνέχεια με παρέμβαση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, φαίνεται πως επετράπη η κοπή των δυο μεγάλων αυτών πεύκων και πως το Δημαρχείο Λακατάμιας θα περιοριστεί στο κλάδεμα τους.

Σε δηλώσεις του ο Λοΐζος Δημητρίου, Δημοτικός Σύμβουλος του Κινήματος στη Λακατάμια, ανέφερε πως «θεωρούμε αδιανόητο οι οικογενειακές προστριβές να οδηγούν στον θάνατο δυο τεράστια πεύκα στην οδό Στυλιανού Λένα που φιλοξενούν δεκάδες πουλιά και καθαρίζουν τον αέρα από τα καυσαέρια”.

viber image 2019 11 07 12 14 12viber image 2019 11 07 12 14 12