Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δηλώνουμε για πολλοστή φορά την έντονη διαφωνία μας με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού αναφορικά με τα ψηλά κτήρια.

Δυστυχώς η κατάσταση με την έγκριση αδειών ανέγερσης πολυώροφων κτιρίων δεν έχει τελειωμό. Μετά από την πολεοδομικά άναρχη διασπορά των ψηλών κτηρίων φαίνεται ότι σειρά παίρνει το ιστορικό κέντρο της πόλης. Εντός της Περιοχής Ειδικού Χαρακτήρα φαίνεται να προωθείται η ανέγερση πολυώροφου κτηρίου νοτίως της εκκλησίας της Αγίας Νάπας.  Παράλληλα μία ακόμη ευκαιριακή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατέληξε σε έγκριση δωδεκαώροφου κτηρίου επί της οδού Γλάδστωνος, στην οποία το Σχέδιο Κέντρου Περιοχής Λεμεσού προβλέπει τέσσερις ορόφους. 

Πλέον καθίσταται φανερό ότι ουσιαστικά οποιοσδήποτε μπορεί να αιτείται την ανέγερση τέτοιων κατασκευών παντού, αχρηστεύοντας τόσο το Τοπικό Σχέδιο, όσο και το Σχέδιο Κέντρου Περιοχής. Ο δε ρόλος της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου Λεμεσού καθίσταται διακοσμητικός και άνευ ουσιαστικού αντικειμένου.

Η σκανδαλώδης επιδότηση των «επενδυτών» με εκατομμύρια ευρώ αποτελεί μία δεύτερη πτυχή του θέματος. Θεωρούμε ότι ο Γενικός Ελεγκτής θα μπορούσε να διερευνήσει το θέμα αυτεπάγγελτα.     

Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών