Από βήμα συνεδρίου με θέμα «Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, ενεργειακές στρατηγικές και παγκόσμιες σχέσεις εξουσίας», ο κ. Οζερσάι εξέφρασε τις τουρκικές θέσεις και έδωσε απάντηση σε όσους νομίζουν ότι η Τουρκία θα συναινέσει σε λύση του Κυπριακού προκειμένου να συζητηθεί μετά τη λύση το ενδεχόμενο της όποιας συμμετοχής της στην αξιοποίησή του φυσικού αερίου της περιοχής. Προφανώς οι Τούρκοι δεν “αγοράζουν” ελπίδα και προσεγγίζουν το θέμα με την αρπακτική λογική του “τα θέλω όλα”.

Από δω και πέρα, αναφέρει, “όταν η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει βήματα στο θέμα του φυσικού αερίου, παρόμοια βήματα θα κάνει και η τουρκοκυπριακή πλευρά”. Αυτό σημαίνει μεθερμηνευόμενο ότι σε περίπτωση νέας διερευνητικής γεώτρησης είναι έτοιμοι να εγκαταστήσουν την δική τους πλατφόρμα εξόρυξης.

Ως κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διερωτόμαστε στη βάση ποιων δεδομένων ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αισθάνεται την ετοιμότητα να στηρίζει συζητήσεις για κατασκευή αγωγού μέσω Τουρκίας, την ώρα που ο κ. Οζερσάι εκφέρει τις πιο πάνω απόψεις;