Ως Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, βρεθήκαμε σήμερα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών και των γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου Λάρνακας. Πρόκειται για ένα κτήριο κατασκευής του 1967, με τους προφανείς κινδύνους που το γεγονός αυτό ενέχει για την ασφάλεια των παιδιών.

Παρά τις διαρκείς παρεμβάσεις του Κινήματος, μέσω δημόσιων καταγγελιών, αλλά και κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, φαίνεται πως το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει.​ Υπενθυμίζουμε δε, πως πρόσφατα αντιπροσωπεία του Κινήματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Περδίκη επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του σχολείου, επιβεβαιώνοντας σε απόλυτο βαθμό τις καταγγελίες των γονιών. Για το θέμα άλλωστε ο κ. Περδίκης κατέθεσε κοι​νοβουλευτική ερώτηση από τον Οκτώβριο του 2017, η οποία ακόμη και σήμερα παραμένει αναπάντητη, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Δεν υπάρχουν στέγαστρα, δεν υπάρχει πράσινο, η περίφραξη είναι ανύπαρκτη ή σε κακή κατάσταση. Το σχολείο γειτνιάζει με ένα μεγάλο εγκαταλελειμμένο κτίριο, γεγονός που ενισχύει την ατμόσφαιρα της μιζέριας και της παρακμής. Όσον αφορά το κτίριο, εξωτερικά τουλάχιστον, φαίνεται να έχει χρόνια να συντηρηθεί, να αλλάξουν τα πορτοπαράθυρα και να συντηρηθούν τα αποχετευτικά”. 

Αναρωτιόμαστε λοιπόν εύλογα, ποιος θα φέρει την ευθύνη αν συμβεί οτιδήποτε στα παιδιά μας; Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από μεριάς του Υπουργείου, θα υπάρξει συνέχιση του αγώνα που αφορά την προστασία και την ασφάλεια των παιδιών μας.