Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Συλλούρη, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης επαναφέρει το ψήφισμα του Κινήματος, που τοποθετείται ξεκάθαρα ενάντια στην ύπαρξη εγγυήσεων και ξένων στρατευμάτων, ως μέρος της λύσης του Κυπριακού.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση του ψηφίσματος την 7η Οκτωβρίου 2016, είχε αναβληθεί κατά την πρώτη του κατάθεση, προκειμένου να μην υπάρξει αντίκτυπος στις τότε ενεργές συνομιλίες.

Σε δήλωσή του ο κ. Γιώργος Περδίκης, ανέφερε:

“Τώρα είναι η στιγμή που ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο μείζον ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, στο οποίο άλλωστε βάσει όσων λένε όλα τα κόμματα δημόσια, υπάρχει ομοθυμία. Ιδίως, μετά την επιμονή της Τουρκίας κατά τις συνομιλίες του Κραν Μοντάνα, η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει θεσμικά να τοποθετηθεί, δίνοντας μήνυμα προς όλους, πως μόνο μια βιώσιμη και δίκαιη λύση μπορεί να είναι αποδεκτή από τους Κυπρίους. Και μία λύση που θα περιλαμβάνει εγγυήσεις και ξένους στρατούς δεν μπορεί να είναι ούτε δίκαιη, ούτε βιώσιμη”.