Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κατόπιν συνεδρίας της, όπου εξέτασε τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2021, αποφάσισε ομόφωνα όπως τον καταψηφίσει.

Το μέχρι τώρα ιστορικό της Κυβέρνησης, οι περιβαλλοντικές ζημιές που έχουν γίνει σε ακτές, πόλεις, στην κυπριακή φύση και η μέχρι τώρα αδιαφορία για την δυσκολία στέγασης, η δυσκολία εξεύρεσης εργασίας μαζί με άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και μια σειρά από άλλα προβλήματα σε συνδυασμό με την πρωτοφανή και απροκάλυπτη διαφθορά, δεν μας επιτρέπουν να υποστηρίξουμε τον προϋπολογισμό μιας τέτοιας Κυβέρνησης που έπρεπε να παραιτηθεί.

Τονίζουμε επίσης ότι παρά το γεγονός πως η Κυβέρνηση γνώριζε από καιρό ότι θα καταψηφιζόταν ο προϋπολογισμός, δεν έκανε καμιά διαβούλευση με τα κόμματα για να εξασφαλίσει συναίνεση παρά μόνο τώρα που φτάσαμε στο τέλος.

Φυσικά δεν είναι επιτακτικό να τεθεί τώρα σε ψηφοφορία ο προϋπολογισμός. Αν πράγματι θέλει, η Κυβέρνηση μπορεί να αναβάλει την ψηφοφορία μέχρι να εξασφαλίσει τους ψήφους που χρειάζεται ή να συνεργαστεί με τον Γενικό Ελεγκτή.

Εδώ και καιρό υπογραμμίζουμε πως η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη είναι το οικονομικό μοντέλο που θα μας σώσει από την κατιούσα που πήρε η οικονομία μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πράσινο οικονομικό μοντέλο, είναι εκείνο που θα προσφέρει σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι βραχυπρόθεσμες οικονομικές ενέσεις, μιας οικονομίας που βρίσκεται διαρκώς στον αναπνευστήρα.