Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εδώ και χρόνια έχει πραγματοποιήσει  δράσεις στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, όπως αυτή έχει καθιερωθεί από τις δυνάμεις Οικολογίας στην Κύπρο.  

Εκτός από ενημέρωση των πολιτών για την προστασία και τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων, μέλη του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων (ΓΥΚΟ) στο καταφύγιο ζώων Sirius στη Λεμεσό την Τετάρτη 3/04/19.

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων τα τελευταία χρόνια παίρνει μεγάλες διαστάσεις, αφού δυστυχώς πολλοί άνθρωποι – που μόνο ως ανεύθυνοι μπορούν να χαρακτηριστούν – εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους. Οι υπολογισμοί των φιλοζωικών οργανώσεων αναφέρονται σε εκατοντάδες χιλιάδες αδέσποτα ζώα, στοιχείο που αποδεικνύει την έλλειψη ενημέρωσης και υπευθυνότητας, πριν την απόκτηση ενός ζώου.

Το ζήτημα αυτό συνδέεται ταυτόχρονα και με τα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων, γεγονότα για τα οποία ως Οικολόγοι λαμβάνουμε πολλές καταγγελίες. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εξετάζουμε τις καταγγελίες αυτές και είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε τα όποια αποτελέσματα, προκειμένου οι αρμόδιες κρατικές αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Γνωρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός των εθελοντικών οργανώσεων που λειτουργούν καταφύγια είναι επίσης βεβαρυμμένος, σε σημείο που πολλές οι εθελοντές βάζουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη, η φετινή δράση είχε σκοπό την ενίσχυση του χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων Sirius με ζωοτροφές.

2123

2123

2123