Όντας βέβαιοι ότι ήταν συνταγματικό ορθό, αλλά και πεπεισμένοι ότι ήταν άδικο οι λήπτες σύνταξης χηρείας να υπόκεινται σε διακρίσεις στη βάση του ανορθόδοξου κριτηρίου της ημερομηνίας θανάτου της συζύγου, αποκαταστήσαμε την νομιμότητα με τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μαζί με το ΑΚΕΛ και ψήφισε η ολομέλεια της Βουλής.

Πλέον διασφαλίζει την ίση μεταχείριση και επιτρέπει στους χήρους και τις χήρες να λαμβάνουν την σύνταξη που δικαιούνται επί ίσοις όροις και χωρίς να πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η χρονολογία θανάτου που απεβίωσε η σύζυγος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών οφείλαμε – και στη βάση αυτής της Αρχής συνεχίζουμε – να είμαστε θεματοφύλακες στα ευαίσθητα αυτά κοινωνικά ζητήματα. Η διασφάλιση της συνταγματικής αρχής της ίσης μεταχείρισης, ορθά, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Ως εκ τούτου καμιά Βουλή και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να την παραβιάζει και δη σε τέτοια ανθρωποκεντρικά ζητήματα, όπως το δικαίωμα της σύνταξης χηρείας.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σεβαστεί την θέληση της Βουλής και της κοινωνίας και να μην αναπέμψει το νομό που ψήφισε χθες η Βουλή