Τα χθεσινά γεγονότα, που ολόκληρη η Κύπρος παρακολούθησε συγκλονισμένη και που ευτυχώς είχαν αίσιο τέλος, πρέπει να αποτελέσουν τροφή για σκέψη σε σχέση με την αναβάθμιση της ασφάλειας στα σχολεία.

Πρόκειται για ένα θέμα που ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναδείξαμε, ακόμα και πρόσφατα, με περιστατικά τα οποία συνέβησαν σε άλλο σχολείο.

Το χθεσινό περιστατικό απαγωγής είχε αίσιο τέλος και σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν. Ωστόσο πρέπει οι αρμόδιοι να εγκύψουν και να επανεξετάσουν άμεσα το θέμα της ασφάλειας στα σχολεία. Ας ξεκινήσουν με επικέντρωση της παιδονομίας από τους εκπαιδευτικούς στις εισόδους και εξόδους των σχολείων, κατά την έναρξη και λήξη των σχολικών εργασιών, και να προχωρήσουν με τα περαιτέρω μέτρα μόλις εκπονηθούν ολοκληρωμένοι μηχανισμοί ασφαλείας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί όλους τους εμπλεκόμενους που χθες εργάστηκαν από κοινού για να εντοπιστούν τα δύο απαχθέντα παιδάκια, σήμερα και κάθε επόμενη μέρα, να ασχοληθούν σοβαρά με την υπερπήδηση των πολλαπλής φύσης προβλημάτων ασφαλείας στα σχολεία μας. Με αίσθημα ευθύνης και πνεύμα συνεργασίας να εργαστούν ώστε να προχωρήσουν άμεσα στις ενέργειες εκείνες που χρειάζεται, προκειμένου τα παιδιά στα σχολεία να μην απειλούνται καθ’ οιανδήποτε τρόπο.