Υγεία, ελευθερία και οικολογία σε μια ελεύθερη Κύπρο

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εύχεται στον Κυπριακό λαό, ένα οικολογικό και ελεύθερο 2017, γεμάτο υγεία και ευτυχία.

Το 2016 ήταν ένα ακόμα δύσκολο έτος για τους Κύπριους, που δοκιμάστηκαν σε πολλά επίπεδα. Ήταν μία χρονιά, όπου η οικονομική κρίση βασάνισε πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Μέσα σε συνθήκες κρίσιμες για τον τόπο, με την κοινωνική ανισότητα να αυξάνεται μήνα με μήνα, τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο και την κρίση του περιβάλλοντος να συνεχίζεται, καλούμαστε όλοι να συνεχίσουμε τη μάχη για την ελευθερία της πατρίδας μας, για να προωθήσουμε τις ιδέες της πράσινης οικονομίας και να δημιουργήσουμε μια δίκαιη κοινωνία.

Θα θέλαμε το 2017 να βλέπαμε και πάλι την πατρίδα μας ενωμένη, χωρίς κατοχικό στρατό και την καταθλιπτική παρουσία της Τουρκίας στην Κύπρο.

Ας ευχηθούμε ότι το νέο έτος θα μας οδηγήσει σε μια λύση του Κυπριακού, όπου οι νόμιμοι κάτοικοι του νησιού θα ζουν ειρηνικά και ελεύθερα και θα υπάρχει σεβασμός όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για όλους τους πολίτες.

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν κορυφωθεί, αλλά δυστυχώς οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες.

Όσο η τουρκική αδιαλλαξία παραμένει σε πολλά θέματα, όπως στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας, οι διαφορές θα παραμένουν αγεφύρωτες.

Η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη καλούνται το 2017 να αντεπεξέλθουν στον ιστορικό τους ρόλο και να συμβάλλουν καθοριστικά σε μία βιώσιμη και λειτουργική λύση βασισμένη στο διεθνές δίκαιο και τις αρχές της Ε.Ε.

Ας ευχηθούμε ότι το 2017 θα είναι έτος διαφάνειας και δικαιοσύνης. Ας ευχηθούμε ότι στο νέο έτος θα αντιμετωπιστεί η ανεργία και τα κοινωνικά προβλήματα που έφερε η μονόπλευρη λιτότητα και θα προχωρήσουν οι αναγκαίες και χρήσιμες μεταρρυθμίσεις. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για υλοποίηση του οράματός μας, για πράσινη ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης.

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και ευημερία, σε έναν κόσμο ειρηνικό, δίκαιο και οικολογικό!

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!