Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου να διατάξει το άμεσο κλείσιμο του χώρου απόρριψης αδρανών υλικών στη Μαραθούντα στην Πάφο.

Ευελπιστούμε ότι η απόφαση θα ισχύσει και μετά την εκδίκαση της παρούσας αγωγής, την οποία έχουν εγείρει οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι. Το δικαστήριο διέταξε ακολούθως όπως εκδοθεί διάταγμα με το οποίο απαγορεύει στο Δήμο Πάφου και στην Επαρχιακή Διοίκηση να δέχονται ή να παραλαμβάνουν οποιαδήποτε σκύβαλα ή άλλα αντικείμενα, στο χώρο απόρριψης αδρανών υλικών στη Μαραθούντα.

Μας ανησυχεί όμως το γεγονός ότι ο χώρος θα λειτουργεί ως χώρος απόρριψης αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις, καθαρά χώματα και πέτρες – χόρτα που προκύπτουν από καθάρισμα ανοικτών χώρων. Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές όπως προβούν σε οριστικό κλείσιμο του χώρου, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί κορεσμένος εδώ και χρόνια.

Σε πρόσφατη σύσκεψη για τις πυρκαγιές στην Επαρχιακή Διοίκηση, ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής υπηρεσίας τόνισε ότι από το χώρο απόρριψης αδρανών υλικών εκλύονται καρκινογόνες  τοξικές ουσίες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, μέχρι να λυθεί οριστικά το θέμα και η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν, από τις συχνές πυρκαγιές που προκαλούνταν από την καύση των αδρανών υλικών και σκουπιδιών.

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου