Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αύξηση του διαθέσιμου κονδυλίου που αφορά την παραγωγή δεντρυλλίων από τα κρατικά φυτώρια, ούτως ώστε να μπορούν να τροφοδοτηθούν οι πρωτοβουλίες πολιτών που αναπτύχθηκαν πρόσφατα με στόχο την αύξηση του πράσινου στη Κύπρο, ως ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Μέσα στα πλαίσια αυτά ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης έχει επισήμως ενημερώσει τον Υπουργό Γεωργίας και περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή ότι το Κίνημα θα ενσωματώσει την δική του εκστρατεία για το “δέντρο της ελπίδας” σε αυτή την προσπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι από τις βουλευτικές εκλογές του 2011 το κίνημα έχει δεσμευτεί να φυτεύσει τόσα δέντρα όσοι και οι ψηφοφόροι του, με το στόχο “κάθε ψήφος και δέντρο”. Μέσα στα πλαίσια αυτά φυτεύτηκαν την πενταετία 2011- 2016 περίπου 13 χιλιάδες δέντρα ενώ – μέχρι σήμερα – στην πενταετία που διάγουμε 2016-2021 έχουν φυτευτεί περίπου 12 χιλιάδες δέντρα.

Το Κίνημα Οικολόγων χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργού Γεωργίας κ. Κώστα Καδή και προφέρει τους δικούς του εθελοντές στην μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Χαιρετίζουμε επίσης την ανακοίνωση για επαναλειτουργία του δασικού κολεγίου στον Πρόδρομο. Κακώς έκλεισε πριν λίγα χρονιά, καλώς να ξανανοίξει.