“Δύο υποψήφιοι – μία πολιτική για το Κυπριακό” είναι η φράση που αποτυπώνει πιο ρεαλιστικά από κάθε άλλη την τοποθέτηση του διδύμου Αναστασιάδη – Μαλά στο Κυπριακό.

Όπως φάνηκε και από τη συνέντευξη του κ. Α. Κυπριανού στην εφημερίδα “Χαραυγή”, οι απαράδεκτες υποχωρήσεις του απερχόμενου Προέδρου, αποτελούν κατ’ αυτόν και τον κ. Μαλά τα σωστά θεμέλια για τη διαμόρφωση προτεινόμενης λύσης.

Ασφαλώς δεν μας εκπλήσσει η -ευρέως γνωστή- προσέγγιση του κ. Μαλά, ο οποίος σιωπούσε ολόκληρο το διάστημα που ο κ. Αναστασιάδης αποδεχόταν τις τουρκικές θέσεις στην εσωτερική πτυχή του Κυπριακού. Σήμερα όμως, λίγο πριν τις εκλογές που θα καθορίσουν το μέλλον μας, εμείς θεωρούμε κρίσιμο ο καθένας και η καθεμία να αναρωτηθούν αν θα επιτρέψουν να διαμορφωθεί μία πρόταση συμφωνίας που προβλέπει εκ Περιτροπής Προεδρία, “δικαιώματα” παράνομων χρηστών και Τούρκων, παραμονή όλων των εποίκων κλπ.

Ο κυπριακός λαός θα κρίνει λοιπόν αν αποδέχεται το πλαίσιο υποχωρήσεων Αναστασιάδη – Μαλά, ή αν θα ανοίξει το δρόμο για τη νέα – διεκδικητική στρατηγική των Δυνάμεων της Αλλαγής.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως δεν υπάρχει η ευχέρεια για μία νέα πενταετία μη αναστρέψιμων υποχωρήσεων. Πιστεύουμε πως μόνη ρεαλιστική και αξιόπιστη διέξοδος από τον μέχρι σήμερα κατηφορικό δρόμο είναι η υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, που στηρίζεται από την κοινωνική πλειοψηφία, η οποία δεν δέχεται μία λύση του Κυπριακού κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της Τουρκίας.