Ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης προφανώς υπό το άγχος της επανεκλογής, εξακολουθεί να μοιράζει υποσχέσεις, κενές περιεχομένου, προς άπαντες. Η πρακτική αυτή, που μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω, γίνεται βεβαίως αντιληπτή από τον κυπριακό λαό, ο οποίος θα δώσει την απάντηση του προς τον Πρόεδρο των “δεσμεύσεων”. Από τη δική μας σκοπιά, η τακτική του αυτή είναι ερμηνεύσιμη, αφού ως προς την εφαρμοσμένη πολιτική της πενταετίας, ελάχιστα στοιχεία μπορεί να προτάξει η κυβέρνηση ως επιτυχίες της.

Αυτό που όμως δεν είναι ανεκτό, είναι η καταφανής κοροϊδία προς τα θύματα του οικονομικού εγκλήματος της Κύπρου. Το τάχα σχεδιαζόμενο ταμείο για την αποκατάσταση των κουρεμένων και των κατόχων αξιογράφων, που θα περιλαμβάνει 25 εκ. ευρώ, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί, όταν γνωρίζουμε πως το κόστος για την αποζημίωση των θυμάτων ανέρχεται σε ποσά δισεκατομμυρίων. Είναι ντροπή για την απερχόμενη κυβέρνηση να εργαλειοποιεί τις θυσίες των Κυπρίων ελπίζοντας να κερδίσει μερικές ψήφους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, είμαστε πεπεισμένοι πως αυτοί που εισηγήθηκαν το κούρεμα των καταθέσεων παρά τις «δεσμεύεις» τους, δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα των κουρεμένων, όταν μάλιστα για πέντε χρόνια δεν δέχονταν να συζητήσουν καν το ζήτημα.

Για να το πούμε διαφορετικά, δε θα εμπιστευτούμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Από εκεί και πέρα απλώς οφείλουμε να ευχηθούμε στο επιτελείο του απερχόμενου Προέδρου να βάλει σύντομα φρένο στον κατηφορικό δρόμο των κούφιων υποσχέσεων που έχει επιλέξει.