Τις τελευταίες ημέρες η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, δέχεται καταγγελίες από αγανακτισμένους κατοίκους για την ατμοσφαιρική ρύπανση από τους κάτοικους Ύψωνα και Πολεμιδιών.

Όπως καταγγέλλουν πέρα από τις αναθυμιάσεις των καπνών από τις ρωγμές της συνεχούς καύσης στο Βατί, κάποιοι τις νυκτερινές ώρες καίνε ελαστικά και άλλα αντικείμενα.

Πέραν από τους Οικολόγους ενημερώνουν επίσης και τα Δημαρχεία Ύψωνα, Πολεμιδιών, Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Τονίζουμε ότι στις 23/10/2020 είχαμε στο Δημαρχείο Ύψωνα, συνάντηση με τους Δήμαρχους Ύψωνα, Πολεμιδιών, του Υπεύθυνου του Τμήματος Περιβάλλοντος Λεμεσού και επηρεαζόμενους κατοίκους.

Σαν πρώτη ενέργεια που αποφασίσαμε ήταν να γίνει προσπάθεια να κλείσουν ρωγμές με χώμα που θα έπαιρναν από το έργο που ξεκίνησε για την κατασκευή του δρόμου Λεμεσού – Σαϊττά. Το έργο είναι τόσο κοντά στο Βατί που θα λύσει άμεσα την εκπομπή των αναθυμιάσεων.

Μάλιστα αν όλα εξελίσσονταν ομαλά το αργότερο σε ένα μήνα θα ξεκινούσε αυτή η προσπάθεια.

Δυστυχώς έχουν περάσει δυόμιση μήνες και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού με νέα επιστολή στις 4/1/2020 ζητά συνάντηση με τους εμπλεκόμενους φορείς για να εξεταστούν άμεσα τα ζητήματα.

Οι επηρεαζόμενοι κάτοικοι έχουν χάσει την υπομονή τους. Δεν είναι δυνατόν η πολιτεία να βάζει τους συμπολίτες μας σε δεύτερη μοίρα ενώ το μόνο που ζητούν είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής. Ένα βασικό δικαίωμα που έχουν σαν ισότιμοι πολίτες. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους το διασφαλίσει άμεσα.

Σκουπίδια Λεμεσός 1