Με πρωτοβουλία του Πρόεδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και Βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη χθες υιοθετήθηκε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή εσωτερικών το θέμα της ραγδαίας αύξηση των ενοικίων παγκύπρια και ιδιαίτερα στη Λεμεσό.

Τα προβλήματα που προκαλούνται ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και η ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας στεγαστικής πολιτικής και εξεύρεσης λύσεων αντιμετώπισής τους» θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και Βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης ζήτησε από την Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών κ. Ελένη Μαύρου, Εγγραφή Αυτεπάγγελτου θέματος προς εξέτασης.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις τιμές των ενοικίων. Οι πρόσφατες εικόνες και ειδήσεις από οικογένεια που αναγκάστηκε να βρεθεί χωρίς στέγη λόγω και μόνο των τιμών των ενοικίων πρέπει να μας προβληματίσει όλους και να μας ενεργοποιήσει για να βρεθούν λύσεις.

Η αύξηση αυτή επηρεάζει σοβαρά και τον φοιτητικό κόσμο, καθώς η συνισταμένη της αύξησης των ενοικίων επηρέασε και τις τιμές των φοιτητικών εστιών. Έχουμε πληροφορηθεί ότι πολλοί φοιτητές έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τις σπουδές τους καθώς έχει καταστεί ασύμφορη για αυτούς η φοίτηση.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εντοπίζει τα προβλήματα και στο θέμα της εφαρμογής της νομοθεσίας για το ΕΕΕ και της αντιμετώπισης της ανεργίας αφού δυσκολεύεται η εξεύρεση εργασίας όταν συνεπάγεται τη μετακόμιση σε άλλη πόλη και εξεύρεση στέγης.

Ελπίζουμε σύντομα η κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών να εξετάσει το θέμα αυτό κατά τρόπο που να δρομολογηθούν λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα.