Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μας  ξενίζει, μας προβληματίζει και μας δημιουργεί πολλά ερωτήματα αλλά και σκιές αυτή η σιγή ιχθύος που τηρείται από το κυβερνών κόμμα, μετά και από τις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο εναντίον του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Σε καταγγελία του ο  ΠΙΣ έκανε λόγο για κατασκευασμένο μνημόνιο, το οποίο πλαστογράφησε ο Υπουργός Υγείας και το κατέθεσε στον ΟΑΥ ως ένα έγγραφο που στάλθηκε από τον ΠΙΣ προς το Υπουργείο.

Ο οποιασδήποτε μέσος και καλά πληροφορημένος πολίτης εύλογα διερωτάται πως είναι δυνατόν ο ΔΗΣΥ να μην έχει ενοχληθεί από το γεγονός ότι ο ΠΙΣ καταλογίζει στον Υπουργό Υγείας ένα τόσο βαρύ αδίκημα, αυτό της πλαστογραφίας. Το γεγονός όμως ότι ούτε έγκαιρη αντίδραση υπήρξε, ούτε καταδίκη των δηλώσεων του ΠΙΣ αλλά ούτε και καμιά ένδειξη υποστήριξης προς τον Υπουργό, στέλνει ένα μήνυμα όσον αφορά τις θέσεις της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος για το ΓΕΣΥ.

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν μπορούμε να μην θέσουμε αυτά τα απλά  ερωτήματα που προβληματίζουν την κοινωνία μας και τον κάθε πολίτη για το τι ακριβώς συμβαίνει με το κυβερνών κόμμα και τις θέσεις του για το ΓεΣΥ.